Menu

Bedrijfsovername begeleiding

Heeft u vragen?

0165 39 56 77

Begeleiding bedrijfsovername

Naast een eigen onderneming starten, is er ook een mogelijkheid om een bestaande onderneming over te nemen. Dit is echter een zeer complex proces. Een bedrijf overnemen doe je natuurlijk niet dagelijks. Bij een bedrijfsovername komen er veel verschillende belangrijke aspecten kijken waar u, als nieuwe eigenaar of oude eigenaar, nog niet aan heeft gedacht. Daarnaast is het krijgen van deskundig advies ook erg belangrijk. Zeker voor financiële, fiscale en juridische punten. Om u te helpen bieden wij begeleiding bij een bedrijfsovername

Bent u van plan om een bedrijf over te nemen of juist uw bedrijf te verkopen? Heeft u hier graag hulp bij? Aarzel niet en neem direct contact met ons op. Wij helpen u graag op weg met onze begeleiding in een bedrijfsovername.

knop contact opnemen

Juist uw bedrijf verkopen?

Wanneer u juist uw bedrijf zal verkopen, is het bijvoorbeeld van belang goed uit te zoeken wie de beste koper is en waar deze zich bevindt. Daarnaast moet er goed worden gekeken naar de beste wijze van verkoop. Ook moet heel duidelijk zijn wat er exact wordt verkocht en tegen welke prijs. Is de prijs bepaald en een koper gevonden? Dan komen de volgende vragen aan orde:

  • Solvabiliteit van het bedrijf
  • Financiële positie van de koper
  • De beschikbare mogelijkheden voor financiering
  • Waarborgen en zekerheidsstellingen door verkoper en koper
  • Fiscale gevolgen voor alle betrokken partijen

De financiering van een overname kan problemen vormen voor de overnemer. De bank is niet in alle gevallen bereid om financiering te verstrekken. In het belang van de overname kan het nodig of gewenst zijn dat de verkoper (een gedeelte van) de koopprijs financiert, bijvoorbeeld door een lening te verstrekken aan de overnemer.

Wilt u meer over de details weten? Bekijk hier onze brochure met aanvullende informatie.

Onze werkwijze

Door een platte organisatiestructuur, verloopt het contact prettig. Zo zijn de eerste contactpersonen binnen DGD financiële partners Jeroen, Ruud of Mike. Iedereen kan bij ons zo binnenlopen en wij helpen u gelijk met een kop koffie. Om een bedrijfsovername succesvol te laten slagen, denken wij altijd graag met u mee. Op deze manier delen we onze kennis en halen we het beste uit uw bedrijfsovername en de toekomst van uw onderneming.

Daarnaast hebben we, wanneer gewenst, regelmatige contactmomenten. Zo houden we de voortgang bij en bespreken we belangrijke mededelingen. Door kort te schakelen, blijven we obstakels voor.

Nog vragen?

Kortom zijn er een hoop zaken waar men als startende ondernemer aan moet denken. Wij helpen u graag op weg om uw onderneming tot een succes te maken.

Heeft u nog vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer informatie ontvangen?

Onze diensten lijken vanzelfsprekend, dit is een logisch en positief gevolg van de efficiëntie waarmee de zaken opgepakt worden. Bij DGD staat kwaliteit en klanttevredenheid gezamenlijk op nummer één!

    [_post_title]