Wij zoeken nieuwe collega’s. Bekijk hier alle vacatures

Kennisbank

Ontdek onze uitgebreide verzameling van waardevolle kennis, praktische tips en diepgaande whitepapers om jouw financiële kennis te vergroten en jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Laatste nieuws Whitepapers

Fiets van de zaak

Duurzaamheid, beweging stimuleren, een extraatje voor het personeel. Het kunnen allemaal redenen zijn om werknemers te motiveren de dagelijkse reisafstand naar het werk op de fiets af te leggen. Alvorens u besluit een regeling te introduceren is het verstandig om een begroting te maken van de verwachte kosten. U kunt het budget bewaken door maxima in te stellen of eigen bijdragen te vragen. Als u uw werknemers wilt stimuleren om met de fiets naar het werk te gaan dan heeft u de keuze uit diverse regelingen.

Download PDF

Zakendoen met de eigen bv

Als directeur-grootaandeelhouder (dga) bent u in de unieke positie om aantrekkelijk zaken te kunnen doen met de eigen BV. U heeft de voorwaarden waaronder u zaken doet immers zelf in de hand. Zolang u het zakelijk houdt en de afspraken op papier vastlegt, is veel mogelijk en zijn er behoorlijk wat fiscale voordelen te behalen.

Download PDF

Werkkostenregeling

Werkgevers kunnen hun werknemers vergoedingen en verstrekkingen geven. De werkgever is niet verplicht om vergoedingen en/of verstrekkingen te geven aan zijn werknemers, maar zal daar in veel gevallen toe overgaan omdat het fiscaal voordeliger is voor hem en zijn werknemers. Vergoedingen zijn tegemoetkomingen in geld; verstrekkingen zijn niet in geld maar in natura.

Download PDF

Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht is volop in beweging. Nadat de Wet werk en zekerheid (Wwz) daarin een aantal veranderingen heeft aangebracht, brengt de Wet arbeidsmarkt in balans de volgende wijzigingen aan.

Download PDF

Dividend

Het eigendom van een onderneming in de vorm van een besloten vennootschap of een naamloze vennootschap is vastgelegd in aandelen. De houder van aandelen heeft zeggenschap d.m.v. stemrecht in de aandeelhoudersvergadering. Dividend is winst- of vermogensuitkering van een onderneming met een in aandelen verdeeld kapitaal aan haar eigenaren. Dividend komt van het Latijnse woord dividere, dat 'verdelen' betekent.

Download PDF

Estate planning: hoe regel ik mijn nalatenschap?

Estate planning: hoe regel ik mijn nalatenschap?

Download PDF

De bestelauto van de ondernemer

Veel ondernemers maken voor hun werk gebruik van een bestelauto. Die zijn er in soorten en maten en in meerdere aandrijfvormen. Naast diesel, benzine en lpg zijn er elektrische bestelwagens. De komende jaren verandert de regelgeving op meerdere gebieden. Denk aan de invoering van zero-emissiezones en de afschaffing van de bpm-vrijstelling voor bestelauto’s. Deze veranderingen beïnvloeden mogelijk de aanschaf van een nieuwe bestelauto. In deze brochure gaan we op deze veranderingen in.

Download PDF

Aannemen van personeel

Uw bedrijf groeit en u heeft behoefte aan extra mankracht. Het aannemen van personeel ligt dan voor de hand en lijkt zo makkelijk, maar er komt stiekem veel bij kijken. Zowel juridisch als fiscaal krijgt u te maken met een groot aantal (gecompliceerde) regels. Waar moet u precies rekening mee houden?

Download PDF

Auto van de ondernemer

Het is dé vraag waar ondernemers mee worstelen: zet ik de auto op de zaak of rijd ik hem privé? We zetten de voor- en nadelen overzichtelijk voor u op een rijtje, zodat u een goede keuze kunt maken.

Download PDF

Verenigingen en stichtingen

Verenigingen en stichtingen worden opgericht met een bepaald doel. Bijvoorbeeld om een studie te financieren of een natuurgebied te beschermen. Zowel de vereniging als de stichting is een rechtspersoon. Dat betekent dat ze zelf kunnen deelnemen aan het economisch verkeer en rechten en plichten hebben. Hoe zit de organisatie ervan in elkaar en wanneer is zij verplicht belasting te betalen?

Download PDF

Bestuurdersaansprakelijkheid

Als bestuurder van een rechtspersoon bent u in beginsel niet persoonlijk aansprakelijk voor het handelen van de rechtspersoon. Die aansprakelijkheid ligt in eerste instantie bij de rechtspersoon zelf. Toch zijn hier grenzen aan verbonden. Zolang u de rechtspersoon naar behoren bestuurt, kan u weinig gebeuren. Waar moet u op letten?

Download PDF